fredag, februar 16, 2007

Foghs eks-rådgiver skal granske fangefilm


Afghanistan-sagen - Statsministerens tidligere spindoktor Michael Kristiansen skal være med til at levere en uvildig undersøgelse af filmen 'Den Hemmelige Krig' for Syddansk Universitet. Rektor vil ikke tage ansvaret
For to år siden var han statsministerens tætteste allierede. Nu skal han afgøre, om det er statministeren eller Danmarks Radio, der har ret i sagen...
For to år siden var han statsministerens tætteste allierede. Nu skal han afgøre, om det er statministeren eller Danmarks Radio, der har ret i sagen om dokumentarfilmen Den Hemmelige Krig.

Center for Journalistik på Syddansk Universitet har nemlig udpeget statsministerens tidligere spindoktor og allernærmeste rådgiver, Michael Kristiansen, til at være med til at vurdere lødigheden af instruktør Christoffer Guldbrandsens omdiskuterede dokumentarfilm 'Den Hemmelige Krig'.

Det skal han til trods for, at han var nær rådgiver for statsminister Anders Fogh Rasmussen i den periode, som Den Hemmelige Krig omhandler.

Rektor melder fra

Rektor for Syddansk Universitet (SDU) Jens Oddershede afviser, at universitetet har lagt sin troværdighed bag undersøgelsen. Og han ønsker ikke at tage ansvaret for resultatet.

»Det er en opgave, man har taget ind, hvor man sammen med fagbladet Journalisten laver en rapport. Det er de mennesker i udvalget, der må tage ansvaret for deres egne resultater. Hvis der står en underskrift med rektors navn på kommissoriet, står universitetets troværdighed bag det. Jeg er den eneste, der kan tilbyde universitetets troværdighed. Indtil videre har jeg ikke givet min underskrift,« siger Jens Oddershede.

Kristiansen: Ingen fare

Leder af Center for Journalistik på Syddansk Universitet, Troels Mylenberg mener, at Michael Kristiansen er meget kvalificeret i kraft af sit store kendskab til politik og journalistik.

»Tvivlede jeg på, at Michael kan tage en professionel vurdering, så havde jeg ikke udpeget ham. Det er svært at finde nogen til sådan en undersøgelse, der ikke kan angribes. Der findes nok ikke nogen herhjemme, der ved mere end ham om samspillet mellem politik og journalistik. Vi står bag det hold, vi har udpeget,« siger Troels Mylenberg.

Michael Kristiansen selv siger, at han er professionel nok til at kunne se fagligt på sagen.

»Kunne jeg ikke det, så havde jeg ikke sagt ja til at deltage,« siger Michael Kristiansen.

Ingen kommentarer: